Over FitLeven

Over mij
Mijn naam is Rianne Wiersma, sportkundige en MBvO-docent met een passie voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Al vanaf jongs af aan sport en beweeg ik met veel plezier. Vooral bewegen in teamverband vind ik leuk, omdat je dan in contact komt met andere mensen en zo meer sociale contacten opdoet. Daarnaast vind ik het belangrijk om me gezond en fit te voelen, en dat gun ik iedereen die behoort tot kwetsbare doelgroepen zoals ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

In de zorg om mij heen zie ik veel zorgprofessionals die met heel hun hart zich inzetten voor de ouderen en mensen met een verstandelijke beperking waar zij dagelijks mee werken. Ook zie ik vaak dat er naast die vele zorgtaken niet altijd evenveel aandacht is voor een gezonde leefstijl, en dan met name voor sport en bewegen.  Daar zie ik een uitdaging voor mezelf als sportkundige.

Ik werk vanuit het geloof dat iedereen een keuze heeft om een gezonde leefstijl te hanteren. Ik denk namelijk dat een vrije keuze essentieel is voor zelfmanagement en voor de kwaliteit van leven. Met name ouderen en mensen met een verstandelijke beperking ervaren vaak dat zij niet een keuze hebben als het gaat om gezondheid. Door middel van bewegen wil ik deze kwetsbare doelgroepen laten zien dat ze zelf kunnen kiezen om te sporten en te bewegen, op een leuke en interactieve manier. Hierdoor kunnen zij op een manier die bij hun past, hun kwaliteit van leven verhogen.

 IMG-20200316-WA0017