Even voorstellen!

Even voorstellen: Rianne Wiersma

Mijn naam is Rianne Wiersma. Ik ben 22 jaar en woon al een aantal jaar in het mooie Groningen. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, en daar kom ik ook nog steeds erg graag. Ik houd ontzettend van wandelen in de natuur, lezen, contact hebben met mensen en van lekker eten. Mijn lievelingseten is sowieso pasta carbonara, maar voor een heerlijke groentequiche of stamppot mag je mij ook wakker maken! Ik ben echt een ochtendmens en vind het heerlijk om ’s ochtends een lange wandeling te maken of aan het werk te gaan. 

Op mijn 18eben ik begonnen met de studie Sportkunde (toen nog Sport, Gezondheid en Management) aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als kind deed ik aan korfbal en paardrijden en ik genoot van het plezier en de sociale contacten tijdens het sporten. Tijdens mijn studie kwam ik er langzaamaan achter dat ik de kwetsbare doelgroepen in de samenleving door middel van sport en bewegen wilde laten inzien dat zij net zo goed bij die samenleving horen en daar ook een mooie plek in hebben.

Ook vond ik het erg belangrijk dat deze doelgroepen ook plezier in bewegen ervaren en door middel van bewegen sociale contacten opdoen. Met name ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, die vaak een beetje extra hulp nodig hebben om te komen tot sporten en bewegen, wilde ik graag hierbij helpen. Tijdens mijn studie groeide dan ook het idee om een eigen onderneming te starten.

Tijdens mijn stages in het werkveld bij onder andere gemeentes en bewegingscentra zag ik dat er in veel organisaties nog niet altijd evenveel aandacht was voor deze doelgroepen. Daarom besloot ik FitLeven op te zetten. Met FitLeven wil ik de kwaliteit van leven voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking verhogen door middel van sport en bewegen. Samen sporten, plezier hebben en sociaal contact staan hierbij voorop. Op deze manier wil ik bijdragen aan een inclusieve samenleving, een samenleving waarin iedereen meedoet en waarin iedereen telt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s