De BRAVO-week!

Via diverse wegen hebben jullie er misschien al iets over gehoord: De BRAVO-week van maandag 24 t/m vrijdag 28 september 2018.

De BRAVO-week is een week waarbij een gezonde leefstijl centraal staat bij zorginstellingen. Deze week organiseer ik samen met Janke Mars van Met Mekaar. Janke en ik hebben allebei de ambitie om een gezonde leefstijl te promoten onder mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiding. Dit willen wij door middel van de BRAVO-week gaan doen.

BRAVO is een afkorting die door veel gezondheidsprofessionals wordt gebruikt. BRAVO staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Dit zijn de belangrijkste leefstijlfactoren waar wij als individu invloed op kunnen uitoefenen. Tijdens de BRAVO-week krijgen de zorginstellingen elke dag een opdracht die te maken heeft met één van deze leefstijlfactoren. Op deze manier wordt een gezonde leefstijl behapbaar, en met leuke spellen en opdrachten proberen we de cliënten te prikkelen om hier eens over na te gaan denken. Ook willen we door middel van de BRAVO-week de zorginstellingen en de zorgprofessionals die hier werken, triggeren om actief met een gezonde leefstijl aan de slag te gaan. Want een gezonde leefstijl kan heel veel voordelen bieden voor cliënten, en kan veel ziektes en ongemakken voorkomen!

Dus mocht je je nog niet opgegeven hebben als zorginstelling voor de BRAVO-week, maar denk je na deze uitleg dat dit wel iets voor jullie is? Neem dan gerust contact met mij op, dan krijg je meer informatie over deze gezonde en sportieve week! De deelname is gratis, je zit nergens aan vast. Wat Janke en mij betreft een hele mooie kans voor elke zorginstelling om meer aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl!

IMG-20180618-WA0005

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s